Drie goedkope én makkelijke manieren om zelf courgetti te maken

 ©  Shutterstock

In heel wat supermarkten kan je tegenwoordig courgetti kopen, al is het een pak voordeliger om ze zelf te maken. Speciaal gereedschap is handig, maar geen must. Wij zetten de methodes op een rijtje.

1. Met een spiraalsnijder. De snelste manier. Je heb er die elektrisch werken, maar ook waarmee je het met de hand kan doen, al was het een potlood dat je slijpt. Een manuele spiralizer kost meestal 20 à 30 euro. Je kan er ook een hoop andere groenten mee snijden om als alternatief voor pasta te gebruiken, zoals zoete aardappel of wortel.

LEES OOK:

2. Met een juliennesnijder. Geen plaats of geld voor een spiraalsnijder, maar wil je toch nu en dan courgetti eten? Dan is een juliennesnijder een goed alternatief. Het lijkt op een dunschiller, maar met tandjes zodat je ook mooie (maar vaak kortere) sliertjes kan maken. Ze zijn voor enkele euro’s te koop. Nog een voordeel: je hebt er amper afwaswerk aan.

3. Met een mes (en mandoline). Je zal eerder tagliatelle krijgen dan spaghetti maar met een scherp mes en wat geduld kan je ook slierten maken van courgette. Als je een mandoline in huis hebt kan je eventueel eerst fijne plakjes snijden, die je dan in reepjes snijdt.

Nog meer manieren om courgetti te maken? Die kan je hier zien:

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten