Jumbo-Visma komt met kopman Van Aert ambitieus aan de start in Luik: “Met Wout is de ploeg dubbel zo sterk”

 

 ©  BELGAIMAGE

Wout van Aert is de kopman van Jumbo-Visma voor deze Luik-Bastenaken-Luik. Of hij naast Tiesj Benoot zondag ook Jonas Vingegaard als luitenant meekrijgt, was donderdagavond nog niet duidelijk.

Hugo Coorevits

“Uit voorzorg lieten we Jonas in het hotel”, gaf ploegleider Frans Maassen donderdag aan. “Hij had wat last van zijn keel. Dan weet je nooit wat het is. Jonas testte wel negatief voor Covid. We moeten het nog bekijken.”

Maassen zag wel een gretige Van Aert. “Mooi om zien, hé. Zijn aanwezigheid tilt de ploeg meteen op. Een opsteker nadat duidelijk werd dat Primoz Roglic er niet bij kon zijn. Dat maakt zoveel goed. Wouts ploegmakkers leven ook nog eens extra op. Met zo’n leider is de ploeg twee keer zo sterk.”

Voor de Nederlands-Limburger blijft Tadej Pogacar – ondanks diens onverwachte terugkeer naar Slovenië – de topfavoriet. “En dan heb je een vijftiental favorieten, zoals Valverde, Cosnefroy, Alaphilippe, Evenepoel en nu ook Dylan Teuns. In dit rijtje zet ik ook Van Aert. Hij heeft bergop, bergaf, tegen de tijd en in de sprint al prachtige dingen laten zijn. Wout is gewoon een speciaal iemand. Als hij ergens voor gaat, is hij nooit veraf, hé. Als hij er op La Roche-aux-Faucons nog aanhangt, ziet het er een stuk beter uit. Hij had ondanks Covid al een machtig mooi voorjaar, met winst in de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic. Hopelijk kan hij dit deel ook mooi afsluiten.”

(hc)

 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten