Hoezo, met pensioen? Kendrick Lamar kondigt terugkeer aan

 ©  ISOPIX

Sit down, be humble. Het leek alsof Kendrick Lamar (34) bij de pakken was gaan neerzitten. In die mate dat fans luidop spraken over zijn pensioen. In één klap veegt de rapgod die geruchten nu van tafel: volgende maand keert hij terug met een eerste album in vijf jaar.

Dennis Van Goethem

Het laatste dat we in België van Kendrick Lamar hoorden, was zijn aankondiging voor Rock Werchter 2020. Dat feestje ging niet door, en ook elders bleef het stil. Geen spoor van een opvolger voor succesplaten Damn. en To pimp a butterfly.

In een gortdroog communiqué kondigt Kendrick Lamar zijn nieuw album aan.  ©  RR

Op de Super Bowl trad Lamar eerder dit jaar wel nog kort op met oudgedienden als Dr. Dre en Eminem. Maar sinds monsterhit Humble in 2018 en zijn soundtrack voor Black panther een jaar later loste King Kenny geen enkele eigen song meer. Ook zijn officiële kanalen kleuren al maandenlang zwart. Op Twitter werd hij gepensioneerd verklaard. “Kendrick Lamar is officialy retired”, klonk het daar.

LEES OOK. Knielende Eminem en ongezien spektakel: grootste rappers op aarde brengen memorabele halftime show tijdens Super Bowl

Met een gortdroog communiqué geeft de rapper nu zijn repliek. Op 13 mei verschijnt zijn vijfde album, Mr. Morale & The Big Steppers. Het wordt Lamars eerste plaat in vijf jaar.

Rouwperiode

Het bericht kwam als een verrassing. Acht maanden geleden kondigde Lamar na zeventien jaar nog zijn vertrek aan bij het platenlabel waar hij doorbrak. In een zeldzame mededeling gaf hij toen uitleg bij zijn afwezigheid. Al bleef het vaag.

“Verlies en een rouwperiode hebben me doorheen geschud. Ik gebruik al maanden geen telefoon meer. Terwijl de wereld rond me evolueert, denk ik na over wat belangrijk is. Ik zie jullie ooit wel weer.”

In alle stilte richtte Lamar daarna een privébedrijf op. Dat zal voortaan zijn werk verspreiden, te beginnen vanaf volgende maand. Later speelt hij als headliner op het Britse Glastonbury, naast Billie Eilish en Paul McCartney. Kendrick Lamars laatste Belgische concerten dateren van 2018. Toen speelde hij in het Sportpaleis en op Pukkelpop. Over een nieuw bezoek aan ons land is niets bekend.

LEES OOK. DAMN. Dat was goed: Koning Kendrick dingt in Sportpaleis naar een zitje in de galerij der groten (+)

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook