Wielrennen elite Nations Cup in Glasgow

Record van Dominique Cornu sneuvelt

Noah Vandenbranden.  

Sinds 2009 pronkt Dominique Cornu met het Belgisch record van de individuele achtervolging. Vrijdag knikkerde Noah Vandenbranden (Lotto Soudal U23) het record van de tabellen. Vandenbranden klokte in de Sir Chris Hoy Arena af op 4.17.074., een zucht beter dan de 4.17.390. in Manchester.

De Fransman Corentin Ermenault realiseerde de beste tijd in 4.06.250. Toch moet de prestatie van Vandenbranden, die de elfde tijd liet optekenen, niet geminimaliseerd worden. Ene Magnus Sheffield, recent winnaar van de Brabantse Pijl, liet een tijd van 4.19.02. optekenen. Onder de nieuwe head coach Tim Carswell wil België zich profileren als een land dat kan meespelen in de races tegen de tijd. De tijd in de ploegenachtervolging was hoopvol, het record van Vandenbranden de bevestiging dat we over voldoende talent beschikken.

Zaterdag zijn in Glasgow veel ogen gericht op Lotte Kopecky, die het omnium rijdt. Op Pasen, de dag na Parijs-Roubaix waarin ze tweede eindigde, pikte de wereldkampioene puntenkoers de pistedraad weer op. Robbe Ghys en Lindsay De Vylder dragen de hoop van ons land mee in de ploegkoers, een nummer waarin we traditioneel goed scoren. Pistecoach Kenny De Ketele is de ervaren gids voor het duo van Sport Vlaanderen-Baloise.

Op de slotdag van de eerste manche van de Nations Cup rijden Lotte Kopecky en Shari Bossuyt de ploegkoers en komt Fabio Van Den Bossche in actie in het omnium. De renner van Alpecin-Fenix tankte vertrouwen tijdens de International Belgian Track Meeting met winst van de ploegkoers met Arthur Senrame en de vijfde plaats in het omnium. Bevestigen is de boodschap.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten