Outsider Michael Woods had Tadej Pogacar er graag bij gehad in Luik-Bastenaken-Luik… uit angst voor Wout van Aert

Michael Woods (rechts), vorig jaar in La Doyenne. ©  BELGAIMAGE

Geen Tadej Pogacar zondag in Luik-Bastenaken-Luik door het overlijden van zijn schoonmoeder. Begrijpelijk maar ook zonde, vindt Michael Woods.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Wout van Aert over het plan voor Luik-Bastenaken-Luik: “Dit is misschien wel de makkelijkste klassieker voor mij”

De kopman van Israel-Premier Tech werd vorig jaar vijfde achter de Sloveense Tourwinnaar en wil dit jaar beter doen dan zijn tweede plek in 2018. Hij begrijpt echter het afzeggen van Pogacar.

“Ik leef met hem mee in de zin dat hij een lastige periode doormaakt met zijn familie”, aldus Woods tijdens de ploegvoorstelling zaterdag. “Ik heb het ook al meegemaakt. Een maand voor de wedstrijd in 2018 verloor mijn vrouw haar vader. Het is echt zwaar om dan in het buitenland te zijn en dus niet bij je partner op zo’n moeilijke momenten.”

Maar de Canadees had Pogacar er wel heel graag bij gehad in La Doyenne. Om Wout van Aert eraf te rijden. “Nu Tadej er niet bij is, gaat de wedstrijd meer open zijn”, klinkt het. “Hij maakte er woensdag wel een boeltje van in de voorbereiding (tijdens de Waalse Pijl moest Pogacar lossen op de Muur van Hoei, red.), maar hij heeft goeie benen en had zondag sowieso zijn rol gespeeld in de finale. Voor ons verandert er niets, maar we verliezen wel een bondgenoot. Hoewel Pogacar een goeie finish in huis heeft, is hij niet zo sterk als Wout van Aert. Dus je verliest iemand die mee kan proberen om een van de beste sprinters en klimmers van de wereld eraf te krijgen.”

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten