Voetbal 1ste nationale FC Knokke - Winkel Sport 4-2

Felix Reuse (Winkel): “We mogen fier zijn op ons seizoen”

Junior Lambo haalt uit voor de 1-0, Felix Reuse kan enkel toekijken. © Rudy Declerck

Winkel Sport zag zaterdagavond zijn reeks van tien matchen zonder nederlaag gestopt door Knokke: 4-2. De bezoekers hadden wel een puntje verdiend, maar Junior Lambo besliste er anders over. “Ons seizoen is hoe dan ook geslaagd”, aldus Felix Reuse.

Elke goal wordt voorafgegaan door een foutje. Een cliché in het voetbal, maar wel een waarheid als een koe. Ook Felix Reuse bediende er zich zaterdag in Knokke van. “Bij de goals gaven we telkens te veel ruimte weg. We stonden te ver van onze man. Tijdens het eerste kwartier lagen we onder, maar dan kwamen we beter in de match en werd het verdiend 1-1. Na de rust kregen wij de beste kansen, maar dan slikten we op een slecht moment weer een tegengoal. We kennen Lambo natuurlijk. Ik speelde nog één seizoen met hem samen en weet tot wat hij in staat is. We waren daardoor wat van slag en pakten ook de 3-1. We hebben nog alles geprobeerd en er lagen zeker mogelijkheden, want je zag dat Knokke onzeker was op de stilstaande fases. Ondanks deze nederlaag is ons seizoen nu al geslaagd. We moeten fier zijn op wat we hebben neergezet. We zijn dit kampioenschap knap gegroeid en zijn samen met Knokke ongetwijfeld de ploeg van de terugronde. We willen zaterdag thuis tegen Thes graag nog eens winnen en ons seizoen mooi afsluiten.”

Felix Reuse zit al acht jaar bij Winkel. “Ik heb heel veel respect en bewondering voor de manier waarop de mensen de club runnen. Ze voeren een gezond beleid en qua betalingen is dit de meest correcte club die er is. Het werk van veel vrijwilligers, maar vooral van voorzitter Geert Cool, echt een fantastische mens. Hier in Knokke hebben ze meerdere sponsors en is de beleving intens met al die horeca. Wij kunnen dat niet bij Winkel omdat we daar nu eenmaal de accommodatie niet voor hebben.” (kv)

Aangeboden door onze partners