Wielrennen Elite 

Brons voor Kopecky, Ghys-De Vylder vijfde

Lotte Kopecky.© MVH

Lotte Kopecky sleepte, na winst van de slotspurt met dubbele punten, brons uit de brand in het omnium. Lindsay De Vylder en Robbe Ghys flirtten met een podiumstek, maar moesten tevreden zijn met de vijfde plaats in de ploegkoers.

Lotte Kopecky, die goed aan het omnium begon met een vierde plaats in de scratch maar het liet afweten in de temporonden, eindigde sterk. Kopecky liet in de afsluitende puntenkoers de eerste twee van acht spurten aan zich voorbijgaan, maar pakte in de derde spurt wel 5 punten. De Japanse Yumi Kajihara, vorige week nog te bewonderen in het VWEM, haalde het van de de Nederlandse Maike Van Der Duin. Kopecky won de slotspurt en wipte over de Deense Amalie Dideriksen naar de derde plaats. “De podiumplaats voor Lotte is een aangename surplus. Doelstelling gerealiseerd”, liet pistecoach De Ketele optekenen.

De Ketele stuurde voor de ploegkoers Robbe Ghys de baan op met Lindsay De Vylder. Het duo van Sport Vlaanderen-Baloise mengde zich meteen in de debatten. In de eerste van twintig spurten pakten ze 2 punten. Na winst van de derde spurt schoven ze mee in het zog van de Fransen Boudat en Thomas. De Belgen versierden rondewinst, maar dat lukte ook voor Frankrijk, Portugal, Japan, Italië, Nederland en Nieuw-Zeeland. De Fransen trokken het laken zich toe, maar hadden een lastige klant aan de Japanners. De Belgen (43 punten) sprokkelden in de tweede koershelft met mondjesmaat punten en slaagden er niet meer in om de oversteek te maken naar het podium. Boudat-Thomas (66 punten) wonnen voor Imamura-Kuboki (63).(fdg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten