Voetbal  1ste provinciale

Denis Dessaer (Sporting Kampenhout):  “Kroon op het werk gezet met deze titel”

Kampenhout zette in Bierbeek de puntjes op de i met de verdiende titel.© luc verbruggen

Met twee goals voor de rust zag het er lange tijd gunstig uit voor leider Kampenhout. Zelfs een gelijkspel volstond immers ruimschoots voor de titel. Met de rust in zicht liep Brian Roekens, auteur van het tweede doelpunt, tegen een tweede gele kaart aan...

“Meteen besefte ik dat het in de tweede helft nog een hele klus dreigde te worden. Tijdens de rust heb ik er dan op gehamerd dat we onze speelstijl niet zouden aanpassen. Je bent kampioen, of je bent het niet.”

“Je moet daarbij ook nog eens rekening mee houden met het feit dat het voor de jongens fysiek zwaar begon door te wegen naar het einde van het seizoen toe. Op de koop toe slikten we een owngoal via Tom Goovaerts bij een vrije trap, waardoor Bierbeek er plots weer begon in te geloven en meteen alle registers opentrok. Ze kregen dan nog enkele kansen, waarbij onze defensie evewel pal overeind bleef.”

“Ook in aanvallend opzicht behoren we met onze 68 doelpunten tot de besten van de klas. Liefst de helft daarvan kwam voor rekening van ons spitsenduo Maxim Put-Brian Roekens, netjes onder hun beiden verdeeld met 17 stuks voor ieder en waarbij grote bezieler Maxim Put ook nog eens goed was voor 13 assists.”

Galamatch

“Alleen is het jammer dat ze in de galamatch zondag thuis tegen Borght-Humbeek niet samen kunnen strijden voor de trofee van beste schutter na de uitsluiting van Roekens.”

“Bovendien prijken we ook al van bij ons debuut tegen Grimbergen aan de kop van het klassement. Als je dat allemaal in rekening brengt, denk ik dat er bijzonder weinig valt af te dingen op deze titel. “Reken maar dat we deze titel met de nodige luister zullen vieren om ons daarna weer op te laden voor de slotpartij tegen grote challenger Borght-Humbeek, dat samen met ons ongetwijfeld tot de beste twee teams van deze reeks mag gerekend worden dit seizoen.” (lvk)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten