Moeder van Chris Rock: “Will Smith heeft ons allemaal geslagen”

 ©  BELGAIMAGE

De moeder van de Amerikaanse komiek Chris Rock heeft zich voor het eerst uitgelaten over de slag die acteur Will Smith haar zoon gaf tijdens de uitreiking van de Oscars. Dat schrijft Vanity Fair.

jvhBron: Vanity Fair

Rose Rock keek naar eigen zeggen thuis naar de Oscaruitreiking. In eerste instantie dacht ook zij dat het ging om een afgesproken grap, “tot Smith beledigingen begon te roepen”. “Toen hij Chris sloeg, sloeg hij ons allemaal”, aldus de vrouw. “Hij sloeg me echt, want als je mijn kind pijn doet, doe je mij pijn.” Moeder Rock zei ook dat ze trots was op de kalme reactie van haar zoon.

“Wat ik tegen Smith zou zeggen als ik hem kon spreken?”, ging ze verder. “Wat ging er in godsnaam door je hoofd? Chris had kunnen vallen en zich echt pijn kunnen doen, of hij had zelf opgepakt kunnen worden. Hij dacht echt niet na.” Het feit dat Smith de komende tien jaar niet meer naar de Oscars mag komen, doet de vrouw lachen. “Wat betekent dat? Hij gaat zelfs niet elk jaar. Dat is gewoon erg grappig.” Ook de excuses van Smith vindt ze maar minnetjes. “Zijn mensen schreven een schriftelijke mededeling, maar excuses zijn persoonlijk. Daarvoor reik je zelf de hand uit.”

Minder grappig vindt Rose Rock het feit dat de Oscar voor de muzikant Questlove (als regisseur van de bekroonde kortfilm Summer of soul) door het incident volledig in de schaduw kwam te staan. “Mijn zoon was blij dat hij die Oscar aan Questlove mocht geven. Maar nu heeft niemand diens speech gehoord. Niemand luisterde, want iedereen vroeg zich af wat er net gebeurd was.”

Aangeboden door onze partners