Wielrennen Elite World Tour Ronde van Romandië

Lawrence Naesen laat voorjaar achter zich: “Ik ben terug in orde”

Naesen liep in de Omloop Het Nieuwsblad een sleutelbeenbreuk op, waardoor hij veel van het voorjaar moest missen.

Naesen liep in de Omloop Het Nieuwsblad een sleutelbeenbreuk op, waardoor hij veel van het voorjaar moest missen. © BELGA

De voorjaarskoersen zitten erop. Via de ronde van Romandië wordt de brug gemaakt naar de ronde van Italië. Lawrence Naesen is één van de negen Belgen die dinsdag in Lausanne de start neemt in de proloog.

Geert Stevens

Het wordt voor de jongere broer van Oliver Naesen alvast de tot hiertoe zwaarste opdracht van het seizoen. “De makkelijkste rit telt nog altijd 2500 hoogtemeters. Dan weet je het wel, maar je gaat me niet horen klagen. Ik kan koersen en daar ben ik al heel blij mee want het is dit seizoen al even anders geweest.”

Dan doelt de renner van AG2R-Citroën in de eerste plaats op de Omloop Het Nieuwsblad waar hij vroeg in de wedstrijd bij een val een sleutelbeenbreuk opliep. “Dan sta je gemotiveerd aan de start van de eerste belangrijke koers en mag je al meteen een streep trekken door een mooi programma. Wedstrijden waar ik voor de ploeg moet rijden, maar ook koersen van het genre Nokere Koerse waar ik ook wel mijn kans mocht gaan om een goed resultaat te rijden. Dan verdwijnt dat meteen in het niets.”

Zware week

Maar de 29-jarige renner uit Berlare knokte terug en sloofde zich vorige week in de Brabantse Pijl nog uit voor kopman Benoit Cosnefroy. “Ik diende flink in het rood door te trekken voor onze kopman. Het gevoel leerde me daar dat ik redelijk in orde ben voor wat ongetwijfeld een zware week zal worden. De ronde van Romandië is een onderschatte rittenkoers. Ik reed deze zesdaagse ook vorig jaar. Maar dan in omstandigheden met sneeuw en hagel waarbij we aan min twee dienden te koersen. Dat was op fysiek vlak een zware beproeving, ook om nadien te herstellen. Ik reed nadien de Giro. Dat zal nu normaal niet het geval zijn. Ik sta wel op de reservenlijst”, vertelt Lawrence Naesen, die zijn opdracht in Zwitserland al mooi kan kaderen. “Het wordt werken voor Ben O’Connor, die vorig jaar zesde eindigde in Romandië. Dus die koers ligt hem wel.”

Na de ronde van Romandië prijkt voor Lawrence Naesen de Vierdaagse van Duinkerke op het programma, gevolgd door tal van Franse eendagskoersen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten