Kim Jong-un wil “nucleaire capaciteiten” van Noord-Korea versterken

 ©  AFP

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is van plan om de kernwapens van zijn land “te versterken en te ontwikkelen”. Dat heeft hij aangekondigd in een toespraak naar aanleiding van een grote militaire parade in Pyongyang, zo meldden officiële media dinsdag.

jvhBron: BELGA

“We zullen maatregelen blijven nemen om de nucleaire capaciteiten van onze natie in een versneld tempo te versterken en te ontwikkelen”, aldus Kim Jong-un volgens het Noord-Koreaanse persbureau KCNA.

Noord-Korea is onderworpen aan zware internationale sancties wegens zijn nucleaire en ballistische programma’s. Diplomatieke onderhandelingen om Kim Jong-un ervan te overtuigen die programma’s op te geven, zijn vastgelopen sinds een ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse leider en de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump in 2019 mislukte.

Amerikaanse en Zuid-Koreaanse waarnemers en verantwoordelijken vermoeden dat Pyongyang binnenkort zijn kernwapenproeven, die sinds 2017 zijn stopgezet, zou kunnen hervatten. Satellietbeelden toonden al tekenen van activiteit in een tunnel op de site Punggye-ri, die volgens Noord-Korea in 2018 werd afgebroken vóór de eerste top tussen Donald Trump en Kim Jong-un.

 ©  AFP

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt