De comeback krijgt vorm: Roger Federer zal zijn titel verdedigen in Bazel

 ©  AFP

Roger Federer zal in de week van 24 tot 30 oktober zijn titel verdedigen op het ATP-toernooi van Bazel (2.276.105 euro). Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. De 40-jarige Zwitser won het hardcourttoernooi in zijn geboortestad in 2019 een tiende keer, de voorbije twee jaar ging het wegens de pandemie niet door.

Bron: BELGA

Sinds Federer in juli uitgeschakeld werd in de kwartfinales van Wimbledon, hield een knieblessure hem aan de kant. De voorbije twee jaar werd hij al drie keer geopereerd aan dat gewricht. Eerder bevestigde Federer ook al zijn deelname aan de Laver Cup, die eind september gespeeld wordt. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tennisfans zijn verdeeld over de vraag of Federers deelname aan Bazel nu goed of slecht nieuws is. Hoewel het best mogelijk is dat Federer al eerder een comeback zal maken en nog jaren doorgaat, zien veel fans in het feit dat hij nu exact zijn deelname aan het toernooi in zijn geboortestad bekendmaakt, een signaal dat hij daar afscheid wil nemen van de sport.

In Bazel won Federer in 2019 zijn voorlopig laatste van 103 ATP-toernooien, met daarbij twintig Grand Slams. Op de ATP-ranking is de voormalige nummer een van de wereld naar de 41e plaats afgezakt.

Aangeboden door onze partners