Voetbal  2de Provinciale A KCVV Elewijt

Thomas Rypens (Elewijt) bij nakend afscheid: “Promotie kers op de taart”

Thomas Rypens: “We willen de droom van de voorzitter realiseren.”© Kms

Met Geetbets en Haacht nam de Elewijtse aanvoerder Thomas Rypens (34) met zijn team de laatste hordes naar de slotdag tegen kampioen Herent. Rypens zwaait dit seizoen af en wil dat graag doen door de grote poort.

Wim Redant

Elewijt schoot zich op speeldag 27 in de voet door in Haasrode een 1-3-voorsprong door de vingers te laten glippen. Daardoor moet Crossing nog vol aan de bak om zijn tweede plaats veilig te stellen.

“In Haasrode stond ik geschorst aan de kant en moest ik machteloos toekijken”, vertelt Thomas Rypens. “De week voordien verloren we in een rechtstreeks duel van onze concurrent Hoeilaart. Toch wil ik niet spreken van een dipje. Voor dat tweeluik lieten we een 15 op 15 optekenen en na Haasrode rechtten we ook meteen de rug. Zowel op Geetbets als Haacht wonnen we vlotjes. Het is veeleer de verdienste van onze rivaal Hoeilaart dat die via een 24 op 24 knaagde aan onze voorsprong van acht punten op de derde plaats.”

Zondag moet Elewijt een punt uit de brand redden tegen de ongenaakbare kampioen die bovendien nog een rekening wil vereffenen na het enige puntenverlies uit de competitie.

“In de heenronde geloofden we nog in de titel en speelden we alles of niets. Nadien liet Herent geen enkele steek meer vallen, terwijl wij dat wel deden. Herent zal zich ongetwijfeld nog wel opladen, maar wij moeten knokken tot de laatste snik. Toen ik vier jaar geleden bij Elewijt tekende, lag er een project op tafel om van derde naar eerste provinciale te promoveren. Als we ons zondag kwalificeren voor de eindronde, dan wacht nog een tweestrijd met Kraainem om dat te realiseren.”

Thomas Rypens straalt vertrouwen uit.

“We beschikken over een ervaren ploeg en weten wat op het spel staat. We willen de droom van de voorzitter realiseren. Iedereen moet zich dubbel plooien. Ook onze geweldige supporters doen dat ongetwijfeld.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten