Egan Bernal vliegt naar Europa: “Om trainingen te hervatten en revalidatie verder te zetten”

 ©  AFP

Het is intussen drie maanden geleden dat Egan Bernal zware verwondingen opliep bij een crash met zijn tijdritfiets tegen een bus. De Tourwinnaar van 2019 revalideerde al die tijd in Colombia, maar is nu klaar om de trainingen te hervatten in Europa.

Michael Van Damme

Egan Bernal staat voor een nieuwe fase in zijn revalidatie. In een interview met de Italiaanse wielerwebsite zei de Colombiaanse ronderenner dat hij naar Europa reist “om de trainingen te hervatten en zijn revalidatieprogramma verder te zetten.”

Bernal woonde in zijn thuisland een voorstelling van drie jeugdploegen bij, een initiatief van hem om het wielrennen in Colombia te promoten.

“Ik heb gewacht op dit project. Ik heb mijn ploeg Ineos Grenadiers laten weten dat ik pas naar Europa wilde reizen na deze team presentatie. Ze gaven me toestemming. Ze hadden geduld.”

“Vanaf het begin hebben ze altijd gezegd dat de prioriteit was om mij als mens te laten herstellen en dat we het pas daarna vanuit het sportieve standpunt zouden bekijken. De ploeg is als een tweede familie voor mij. Die steun voelen is geweldig. Maar ik zal nog een tijdje meegaan. Ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen koersen. De fans mogen mij terug verwachten.”

Volgens Cyclingnews zal Bernal in Monaco verblijven.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt