Tesla krijgt zware klap op de beurs: meer dan 100 miljard dollar verloren

 

 ©  AFP

Tesla heeft dinsdag meer dan 100 miljard dollar van zijn beurswaarde ingeleverd. Het aandeel daalde ruim 12 procent. Beleggers vrezen dat topman Elon Musk aandelen gaat verkopen om zijn overname van Twitter te bekostigen.

Bron: BELGA

De Tesla-topman zag zijn aandelen in Tesla door de koersdaling 42 miljard dollar minder waard worden. Dat is bijna gelijk aan wat hij voor Twitter wil betalen.

LEES OOK. Twitter is zijn nieuwste aankoop, maar Musk bouwt al jaren aan groot imperium: deze projecten dragen zijn stempel

Twitter, dat later deze week met cijfers komt, verloor 3,9 procent tot minder dan 50 dollar. De koers ligt nog altijd onder de 54,20 dollar per aandeel die Musk voor Twitter op tafel heeft gelegd. Het is de bedoeling dat de overname voor het einde van het jaar kan worden afgerond.

Brede verliezen

De aandelenbeurzen in New York gingen over een breed spectrum stevig omlaag. Niet alleen zorgen over nieuwe renteverhogingen door de Federal reserve, maar ook een escalatie van de verhoudingen tussen Europese landen en Rusland drukten op het sentiment, nu Rusland de levering van aardgas naar Polen en Bulgarije stopzet. Ook liet Rusland opnieuw weten dat het risico op een Derde Wereldoorlog en het gebruik van kernwapens groeit.

De Dow-Jonesindex sloot 2,4 procent lager op 33.240,18 punten. De brede S&P 500 verloor 2,8 procent tot 4.175,20 punten en techgraadmeter Nasdaq duikelde 4 procent tot 12.490,74 punten.

Microsoft verloor 3,7 procent. Bij de kwartaalupdate van het concern gaat de aandacht vooral uit naar de Xbox-tak, die de afgelopen kwartalen moeite had om aan de vraag naar spelcomputers te voldoen vanwege het chiptekort.

De euro was 1,0639 dollar waard, tegen 1,0661 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,8 procent meer op 102,27 dollar. Brentolie werd 3,3 procent duurder op 105,680 dollar per vat.

LEES OOK. De rijkste man op aarde en eigenaar van Twitter maar hoe rijk is het liefdesleven van Elon Musk?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten