Voetbal 3de provinciale B

Guido Vandille (Jong Male): “Als we geen kampioen worden, dan maar promoveren via de eindronde”

Jong Male won zondag met 0-3 op Oedelem, onder meer dankzij een goal van Yentl Vanthorre.

Jong Male won zondag met 0-3 op Oedelem, onder meer dankzij een goal van Yentl Vanthorre.© Bart Vandenbroucke

De reguliere competitie zit er al op voor Jong Male, want op de slotspeeldag is de ploeg bye. De Bruggelingen bekleden momenteel de eerste plaats en zijn kampioen als Koekelare zondag niet wint van Veldegem.

Philippe Decruynaere

“Ik denk niet dat Koekelare zich op eigen veld zal laten verrassen door Veldegem”, zegt voorzitter Guido Vandille. “Alhoewel, in voetbal is alles mogelijk. Een verrassing is nooit uitgesloten. We kunnen hoe dan ook niets meer veranderen aan de situatie, want voor ons zit de reguliere competitie er al op. Alle titelfavorieten hebben in de loop van dit bizarre seizoen punten laten liggen tegen mindere goden, waardoor het spannend blijft tot de laatste speeldag. Dat is net het mooie van voetbal”

De voorzitter van Jong Male steekt niet onder stoelen of banken dat hij zijn ploeg liever in tweede provinciale ziet spelen. “Als we geen kampioen worden, rest ons nog de eindronde. Doordat nogal wat ploegen in de hogere reeksen stoppen, verhogen onze kansen in deze nacompetitie. We zijn hoe dan ook klaar om te promoveren. Ik denk zelfs dat we met de huidige ploeg ons mannetje zouden staan in tweede. We kunnen beter niet vooruit lopen op de feiten en eerst afwachten wat Koekelare zondag doet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten