Sonny Colbrelli mag na inplanten van defibrillator weer fietsen

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Italiaanse renner Sonny Colbrelli (31) mag weer tochtjes maken op de fiets, zo laat zijn team Bahrain Victorious weten. De winnaar van Parijs-Roubaix 2021 onderging op 31 maart een ingreep aan het hart waarbij een defibrillator werd ingeplant. Tien dagen eerder was hij na een machtsspurt in de Ronde van Catalonië in elkaar gezakt door een ontregeld hartritme.

Michael Van Damme

Sinds de ingreep werd Colbrelli van nabij opgevolgd door sportcardiologen in het ziekenhuis van Padua.

“Uit de onderzoeken blijkt dat zijn cardiovasculaire gezondheid erop is vooruit gegaan en hij kreeg groen licht om terug te starten met plezierritjes op de fiets en lichte fysieke activiteiten”, klinkt het in de medische update van zijn team.

“De prioriteit blijft om zijn gezondheidstoestand de komende maanden van nabij op te volgen om over zijn veiligheid te waken en ervoor te zorgen dat hij zijn normale activiteiten in het dagelijkse leven kan hervatten.”

Van een terugkeer in het peloton is op dit moment nog geen sprake.

Colbrelli deelde intussen via Instagram een foto waarop hij te zien is in een hogesnelheidstrein met de Trofeo senza Fine (De Trofee zonder Eind) die wordt gegeven aan de Giro winnaar. “Een geweldige trip met Frecciarossa (de Italiaanse hogesnelheidstrein, red.) om de Trofeo senza Fine ons mooie Italië rond te voeren”, schrijft Colbrelli.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten