Telenet verhoogt tarieven in juni met 4,7 procent, ook Proximus-klanten gaan meer betalen

Telenet zal op 19 juni zijn abonnementstarieven voor internet, televisie en telefonie optrekken met 4,70 procent. Dat meldt het telecombedrijf. “We passen onze prijzen aan als gevolg van de hoge inflatie die een impact heeft op onder andere de loonkosten en prijzen van energie en technologische apparatuur,” laat het bedrijf weten. De vorige prijsverhoging dateert van augustus vorig jaar, toen met 1 procent.

gjsBron: BELGA

De voorbije jaren volgde Telenet naar eigen zeggen de gezondheidsindex, die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om huurprijzen en uitkeringen te indexeren. Die ligt nu echter nog een stuk hoger dan 4,7 procent. “We hebben daarom strategisch bekeken wat een correcte verhoging zou zijn”, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.

Klanten zullen de komende weken op de hoogte worden gebracht. Een aantal tarieven wijzigen niet, waaronder die van de BASE-abonnementen, entertainmentpakketten Streamz en Play Sports en tarieven voor verbruik buiten de bundels.

Proximus

Ook concurrenten Proximus en Orange hebben al prijsverhogingen doorgevoerd of aangekondigd dit jaar. Proximus bijvoorbeeld verhoogt op 1 mei de prijzen van zijn populaire telecombundels Flex en Epic fors, een stijging waarvoor het verwijst naar gestegen kosten voor lonen en technologische apparatuur.

In januari had Proximus al de tarieven van een aantal oude formules opgetrokken. Nu volgen de populaire bundels Flex en Epic. Ook de Business Flex-packs voor bedrijven worden duurder. Het gaat om prijsverhogingen met 3 tot 4 euro per maand.

Zo zal een basis Flex-abonnement met enkel internet en televisie vanaf mei 63,99 euro per maand kosten in plaats van 59,99 euro. Dat is een stijging met 6,7 procent. Voor wie er twee mobiele abonnementen bijneemt, gaat de prijs van 83,99 euro naar 88,99 euro, of plus 6 procent.

Niet alles wordt duurder: het instapabonnement voor vast internet wordt iets goedkoper. Dat zal 25 euro per maand kosten in plaats van 27,50 euro. De naam verandert van Internet Start naar Internet Essential. Er is een maandelijks volume van 100 GB inbegrepen en de downloadsnelheid bedraagt maximaal 50 mbps.

Luister naar onze podcast Vrolijke Vrekken over besparen op je Telenet-factuur

Luister hier naar Vrolijke Vrekken via Spotify

Luister hier naar Vrolijke Vrekken via Apple Podcasts

Luister hier naar Vrolijke Vrekken via Google Podcasts

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten