Tien jaar na eerste slok: Erik Van Looy begint alcoholvrij aan ‘De allerslimste mens’

Erik Van Looy vierde zijn 60ste verjaardag in de studio van De Cooke & Verhulst show, en deed dat zonder bubbels of bier. De regisseur en presentator maakte bekend dat hij opnieuw gestopt is met drinken, nadat hij tien jaar geleden voor het eerst alcohol dronk.

“Ik heb gedronken van mijn 50ste tot mijn 60ste, en dat vond ik genoeg”, aldus Van Looy. Bij James Cooke en Gert Verhulst liet hij zich nog verleiden tot een slok van de pils die Youtuber Average Rob zelf heeft gebrouwen, maar daarna schakelde Van Looy weer over op cola.

Zo leeft hij dus nuchter toe naar het twintigste seizoen van De slimste mens. Dat wordt opnieuw een jubileumeditie met de beste spelers van de afgelopen jaren. “Alle kandidaten zijn intussen geselecteerd”, zegt Van Looy. Onder meer ex-winnaars Tom Waes en Xavier Taveirne hebben hun deelname bevestigd. “Maar ook Gert Verhulst doet weer mee. Hem vond ik zelfs de belangrijkste speler. Van alle 700 kandidaten in onze geschiedenis is hij is de enige die nooit een aflevering heeft verloren. De slimste mens is hij niet geworden, maar goed.”

In 2011 won komiek Bert Kruismans als eerste De allerslimste mens ter wereld. De tweede verjaardagseditie gaat midden september van start op Play4. Een maand vroeger dan gewoonlijk, om niet te overlappen met het WK voetbal in Qatar. De finale staat gepland voor half november.

bekijk ook

ZO ZIT DAT. Wat doet alcohol met je lichaam?

 © Het Nieuwsblad

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook