Frans stembureau telt plots stemmen voor… Kylian Mbappé bij Franse presidentsverkiezingen

 ©  Pool via REUTERS

Opmerkelijk verhaal na de Franse presidentsverkiezingen van afgelopen zondag. In de gemeente Tallenay, in het departement Doubs, vulden tien mensen de naam van Kylian Mbappé in op hun stembiljet.

Jonas Withouck

Kylian Mbappé is één van de grootste sterren van Frankrijk. De 23-jarige Fransman loodste zijn land op zijn negentiende al naar de wereldtitel in Rusland. Dit seizoen heeft Paris Saint-Germain de landstitel voor een groot stuk aan hem te danken. Mbappé zit tot dusver aan 22 doelpunten en 15 assists in 31 competitiewedstrijden. Een fenomeen dus.

Hij is in zijn thuisland zodanig populair dat sommigen hem zelfs als president zouden willen zien. Volgens het Franse l’Est Républicain trof een stembureau in Tallenay afgelopen zondag tijdens de tweede ronde van de presidentsverkiezingen tien stembiljetten aan met de naam van Mbappé op.

Uiteraard ongeldige stemmen, maar toch opmerkelijk voor een piepkleine gemeente met iets meer dan 400 inwoners. Wellicht hadden de tien mensen in kwestie afgesproken om de naam van de voetbalster in te vullen in de plaats van te kiezen voor Emmanuel Macron of Marine Le Pen.

Macron werd uiteindelijk herverkozen en is vijf jaar langer president van Frankrijk, Mbappé kan zich blijven focussen op zijn voetbalcarrière.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners