Voetbal 2de provinciale A FC Poesele - SK Maldegem

FC Poesele bekroont seizoen met eindronde

Sergeant.

Sergeant. © MVH

FC Poesele incasseerde vorige zondag op het veld van KVV Sint-Denijs-Sport haar eerste competitienederlaag in 2022.

Vier dagen voordien werd in de halve finale van de Hofman Sport Cup met 1-3 van SV Geraardsbergen verloren. “Ondanks onze eerste verliesbeurt waren we door de nederlaag van LS Merendree verzekerd van een plaats in de eindronde”, zegt coach Mario Sergeant (FC Poesele). “We overtreffen met een stek in de top vijf onze verwachtingen. Er waren vijf à zes ploegen die meer ambitie FC Poesele hadden. Wij hielden die allemaal achter ons. Een eindrondeticket is een verdiende bekroning voor een fraai seizoen.”

“We zitten een beetje op ons tandvlees, maar hopen zondag in de thuismatch tegen SK Maldegem met een goede prestatie uit te pakken. We maken ons voor de eindronde weinig illusies, maar willen van iedere wedstrijd een feest maken”, besluit Sergeant.

Maldegem blijft knokken

SK Maldegem blijft ambitieus. “Onze titelkansen kregen enkele weken geleden een flinke knauw, maar we zijn hard blijven werken”, zegt coach Philibert De Vlaeminck. “We weten wat onze werkpunten zijn. Het blijft onze ambitie om met de fusieclub in eerste provinciale van start te gaan. We zullen hiervoor een dosis geluk nodig hebben, maar de wil om een stap vooruit te zetten is bij iedereen aanwezig. We hebben dit seizoen bijna geen enkel punt gestolen.”(jp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten