Voetbal 3de Provinciale A VK Watervliet - FC Kaprijke-Bentille

VK Watervliet staat nog voor boeiend burenduel

Op de slotdag van de reguliere competitie in derde provinciale A staat nog een derby op de rol voor VK Watervliet tegen de buren van FC Kaprijke-Bentille aan de Veldstraat.

“Ik hoop op een boeiende en faire afsluiter van het seizoen”, stelt Watervlietcoach Sven Boelens. “Wij kenden een schitterende periode tot aan Nieuwjaar en zelf had ik op meer gehoopt. Door omstandigheden verloren we echter te veel onnodige punten zodat wij het nu moeten stellen met een plaatsje in de linkerkolom. Op Henri Steyaert na is iedereen beschikbaar en dat is reeds een tijdje geleden. We zijn blij dat de buren zich onlangs konden verzekeren van een langer verblijf in derde zodat de uitslag van de afsluitende derby geen gevolgen meer heeft voor beide ploegen. Veel spelers kijken al uit naar volgend seizoen omdat er al aardig wat versterking werd ingelijfd.”

Groeiend Kaprijke-Bentille

FC Kaprijke-Bentille is sinds vorige week verzekerd van het behoud. De fusieploeg kan bij winst bij VK Watervliet op de twaalfde plaats eindigen. “We sloten het eerste periodekampioenschap met vijf punten op 27 als rode lantaarn af”, zegt coach Mario Haeck (FC Kaprijke-Bentille). “Dit was het gevolg van geen ervaring te hebben op dit niveau. We hebben ons nadien in snel tempo aangepast aan de manier van voetballen in derde provinciale. Mijn spelers overtroffen mijn verwachtingen. We zullen volgend seizoen met onze jonge ploeg nog veel progressie maken. We moeten in de middenmoot kunnen meedraaien.”(vhe/jp)

Aangeboden door onze partners