Voetbal 3de Provinciale A Sparta Ursel - SK Lochristi B

Mark Minnaert: “Laat ons in alle rust groeien”

Zondag staan met Sparta Ursel en SK Lochristi B de nummers één en twee in het derde periodekampioenschap tegenover elkaar.

Beide teams zijn al verzekerd van deelname aan de eindronde, maar denken niet aan uitbollen. Zij zijn respectievelijk veertien en vijftien wedstrijden op een rij ongeslagen. “We kenden een moeilijke eerste ronde”, zegt Urselcoach Mark Minnaert. “We dienden enkele nieuwe spelers in te passen, zochten naar de juiste opstelling en werden met heel wat coronabesmettingen geconfronteerd. Bovendien konden we moeilijk scoren en een goed resultaat vasthouden. Aan het einde van 2021 vielen de puzzelstukjes in elkaar en raakten de problemen opgelost. We verloren sinds Nieuwjaar niet meer en zitten in een goede flow. We willen die ongeslagen reeks op de slotdag nog een verlengstuk geven. Het kan een boeiend kijkstuk worden tussen twee offensieve ploegen die niets te verliezen hebben.”

Progressiemarge

“We zijn nog niet met de eindronde bezig”, gaat Minnaert verder. “Een nacompetitie is een loterij waarin het geluk van de dag een grote rol speelt. Ik heb in mijn carrière enkele titels behaald, maar vijf deelnames aan een eindronde leverden geen enkele promotie op. Tweede provinciale is voor Sparta Ursel geen must. We hebben veel jonge spelers die nog progressiemarge hebben. Zij hebben al veel maturiteit opgedaan, maar kunnen nog groeien. We moeten niet lopen vooraleer we deftig kunnen stappen. We hebben ons huiswerk voor volgend seizoen al gemaakt en werken in alle rust verder.” (jp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten