Basketbal ​2de landelijke

Sven Manghelinckx (LSV Landen): “Dimitri Massot volgt Stefan Klinkers op”

Sven Manghelinckx. 

Sven Manghelinckx. ©  Guy Meurs

Voor Landen is het uitkijken naar volgend seizoen. Daarin zal Dimitri Massot (broer van Sacha Massot, ex-coach van eersteklasser Limburg United) de club gaan leiden.

Vorig weekend kwam de B-ploeg van Minors Beringen niet opdagen, zodat Landen een forfaitzege (20-0) in de schoot geworpen kreeg. Van huidig coach Stefan Klinkers stond al vroeg vast dat hij de club al na één seizoen als hoofdcoach zou verlaten wegens niet meer combineerbaar met zijn hoofdberoep. Hij was als speler voorheen ook al tweemaal actief bij Landen.

Sven Manghelinckx: “Met Dimitri trekken we iemand aan die het klappen van de zweep kent en met veel goesting naar Landen komt. Terugblikkend op dit seizoen kunnen we niet ontevreden zijn, al was het wel een vreemd seizoen: veel forfaits en geen degradatiegevaar (er zakt niemand) maakten het allesbehalve spannend.”

“Met Marc Jacquet trokken we van Jupille een grote, stevige en rustige jongen aan met nogal wat ervaring. Zijn komst betekent in principe een heuse versterking. Ook Marius Huynen komt bij ons spelen. Hij is een explosieve vleugelspeler met heel wat atletisch vermogen, die weliswaar enige tijd inactief was. Bij onze jongeren viel vooral Sissoko op. Die kan gewoon zijn groeiproces bij ons doorzetten.”

LSV Landen trekt op 1 mei nog naar BasKet Tongeren en sluit de week daarop op bezoek bij Gembo Borgerhout de competitie af. Zowel de broers Penneman als Guillaume Amaury zijn helemaal wedstrijdfit, en dragen ook volgend jaar het shirt van Landen onder de nieuwe coach Dimitri Massot. (tvk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten