Voetbal 1ste Provinciale KSCE Mariakerke - Eendracht Elene-Grotenberge

Jelle Cherlet en KSCE Mariakerke staan voor cruciale periode

Jelle Cherlet (rechts) beschouwt dit seizoen als een gemiste kans voor Mariakerke. © Nic Declercq

Na een deugddoend competitievrij weekend, ontvangt Jelle Cherlet met KSCE Mariakerke zondagmiddag Elene-Grotenberge dat nog steeds in een hevige titelstrijd is verwikkeld met HO Kalken.

Stefan Smet

In welke mate is die titelstrijd voor jullie een voor- of nadeel?

“Ik denk dat zij toch vooral revanche zullen willen nemen voor onze zege in de heenronde. Natuurlijk zijn ze al zeker van promotie, maar het is al mooier om de titel te pakken. Het zijn altijd heel spannende wedstrijden en we hebben als team nooit een gebrek aan motivatie voor deze ontmoetingen.”

Jullie hebben trouwens ook nog die eindronde voor de boeg.

“Het ligt niet in onze aard om zomaar de punten te grabbel te gooien. Ik zal bijvoorbeeld zeker geen kansen laten liggen in, maar we beseffen ook wel dat het niet evident. Je moet eerlijk durven zijn en je de vraag durven stellen of deze club klaar is voor die stap naar de nationale reeksen? Op dit niveau hebben we onze plaats en als we een heel seizoen volledig hadden gestaan, waren we allicht in de top vier geëindigd.”

De regelmaat is er bij jullie sinds de winterstop wel wat uit.

“De laatste maanden beleven we een heuse blessuregolf in onze spelersgroep. We komen soms nauwelijks aan voldoende spelers om een match af te werken. Dat is toch wel een ferme handicap voor ons. Onze spelersgroep is volgens mij niet breed genoeg om in nationale competitief te zijn, daar moet je je ook wel ernstig vragen bij stellen.”

Hoe kijk je uiteindelijk terug op dit seizoen?

“Een gemiste kans. Puur door externe factoren zoals blessures. Niemand kan er aan doen dat jongens met een oogkasbreuk, gescheurde kruisband, neusbreuk of een gescheurde meniscus uitvallen. Als we volledig hadden gestaan, zouden we nog beter voor de dag zijn gekomen, want je mist toch onvermijdelijk automatismen. Er rest nu vooral een onvoldaan gevoel: ik ben een winnaar en door die moeilijke terugronde, blijven we met het gevoel achter dat er meer in zat.”

Aangeboden door onze partners