Voetbal 1ste nationale

Rens Verhooghe (Winkel Sport): “Met Knokke ploeg van de tweede ronde”

Rens Verhooghe houdt Nzinga van Rupel Boom af. 

Rens Verhooghe houdt Nzinga van Rupel Boom af. ©  VDB

Winkel Sport sluit zaterdag het seizoen af met een thuismatch tegen Thes. Na tien wedstrijden zonder nederlaag werd de reeks vorig weekend door Knokke onderbroken. “We moeten tegen Thes alles geven om het seizoen in schoonheid af te sluiten”, hoopt Rens Verhooghe.

Rens Verhooghe is aan een boerenjaar bezig. De bijna 27-jarige verdediger heeft al zes doelpunten op zijn teller. Evenveel als aanvaller Boris Kudimbana. “Topscorer zal ik niet worden”, weet Rens Verhooghe. “Tegen Thes Sport ben ik geschorst en zal van in de tribune moeten toekijken. Jammer, want ik was er die laatste wedstrijd graag bij geweest. Daarom hoeven we nog niet te verliezen. Onze kern is kwalitatief sterk genoeg om mijn afwezigheid op te vangen. Het is mijn eerste schorsing dit seizoen. Als verdediger toch geen onaardige prestatie.” 

Wat zaterdag ook de uitslag wordt, Winkel kan tevreden terugblikken op een geslaagd seizoen. “Dat zeker”, beaamt Rens Verhooghe. “Onze start was met 4 op 18 nochtans niet denderend. Ik weet nog, op de zevende speeldag kregen we KVK Tienen over de vloer. In die wedstrijd was het van moeten. Bij verlies wisten we dat we gingen moeten knokken tot het einde om onze schaapjes op het droge te krijgen. We deden wat moest en wonnen met 3-1. Sedertdien is het alleen maar beter beginnen lopen. We mogen gerust stellen dat we samen met Knokke de ploeg van de tweede ronde waren.” (fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten