Na vier maanden coma sprake van bewustzijn bij wielrenster Amy Pieters: “Ze herkent mensen”

 ©  BELGAIMAGE

Wielrenster Amy Pieters vertoont vier maanden na het ongeluk waarbij ze ernstig hersenletsel opliep tekenen van bewustzijn. Dat meldt haar ploeg SD Worx. De wielrenster kan “enigszins non-verbaal communiceren” valt te lezen in een statement.

raheBron: Telegraaf

“Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren”, laat de ploeg weten in een communiqué. “De behandelende artsen kunnen nog niet zeggen welke restverschijnselen en resterende capaciteiten Amy Pieters zal hebben als gevolg van het hersenletsel.”

Pieters, regerend Nederlands kampioene op de weg, kwam eind december zwaar ten val tijdens een trainingskamp in het Spaanse Calpe. In het ziekenhuis van Alicante onderging ze al snel een eerste levensreddende operatie. Op 6 januari werd ze vanuit Spanje naar een ziekenhuis in Nederland vervoerd.

“Sinds medio februari volgt Amy Pieters een specialistisch intensief neurorevalidatie traject bij één van de aangesloten instellingen van het netwerk EENnacoma”, klinkt het nog. “Vanuit deze instelling wordt toegewerkt naar een passend vervolg in het revalidatietraject. De familie waardeert het enorme medeleven dat er wordt getoond, maar vraagt ook iedereen om de privacy van de betrokkenen te respecteren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten