Volleybal Vrouwen Liga VDK Bank Gent Damesvolley - Jaraco LVL Genk

Stijn Morand kan de titel ruiken: “Wij gaan voor de kers op de taart”

Zondag staan Morand en zijn team voor de seizoensontknoping.

Zondag staan Morand en zijn team voor de seizoensontknoping. © Bart Vandenbroucke

Zondagmiddag om 15 uur speelt het blauw-witte Gentse vrouwenteam

in de eigen Edugo Arena tegen Jaraco LVL Genk om de titel in de hoogste reeks van het Belgisch vrouwenvolleybal.

Eddy Van Hecke

Nadat eerder in Limburg de eerste wedstrijd van de best of three nipt met 3-2 werd verloren, antwoordden de Gentenaars in eigen huis met een 3-0-overwinning zodat zondag de beslissing valt in het titeldebat. Coach Stijn Morand kijkt vol verwachting naar uit. “Het seizoen kan in feite voor ons niet meer stuk”, opent Morand het gesprek. “Wij sloten de reguliere competitie af zonder één nederlaag en haalden de finale van de Beker van België. Voorlopig ontbreekt enkel nog de kers op de taart en daar gaan wij zondag voor”, aldus de architect van het blauw-witte team. “Gemakkelijk zal het niet evenwel niet zijn. Beide ploegen zijn heel sterk en aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag zal wellicht een belangrijke rol spelen. Geheimen hebben beide ploegen niet meer voor elkaar. Geen van beiden kan in de underdogrol kruipen, hoe graag men dit ook wil. Het is nu dat het moet gebeuren.”

Tactisch duel

“Wij hebben deze week nog eens beide wedstrijden zo goed mogelijk ontleed en weten wat ons te wachten staat. Het zal een tactisch zwaarbeladen duel worden, waarbij de start niet onbelangrijk zal zijn. Wij wonnen vorige zondag wel met 3-0, maar het verschil was niet zo groot dan de score doet vermoeden. Het was in elke set knokken tot het laatste punt. De foutenlast zal tot een minimum moeten beperkt worden.”

“Zoals de finale er tot op heden aan toe ging, is het propaganda voor het Belgisch vrouwenvolleybal. Wij verwachten zondag dan ook een vol huis in de Edugo Arena. Hopelijk speelt het thuisvoordeel ook nu mee, maar dat is lang niet zeker. Wij zullen top moeten zijn.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent