12 dodelijke slachtoffers bij aardverschuiving in Indonesische goudmijn

 ©  AFP

Bij een aardverschuiving in een Indonesische mijn zijn donderdag twaalf vrouwen om het leven gekomen. De aardverschuiving die de slachtoffers bedolf, ontstond door een rots die plots afbrak in een illegale goudmijn in de provincie Noord-Sumatra. Dat meldt de politie vrijdag.

jvhBron: BELGA

De slachtoffers, allen tussen 30 en 50 jaar, waren geen professionele mijnwerkers, zo bevestigt de lokale politiechef Marlon Rajagukguk. Het twaalftal zocht goud in de verlaten mijn in het Mandailing Natal-district. 

Twee andere vrouwen die ook in de goudmijn aan het werk waren, wisten te ontsnappen en haastten zich naar een nabijgelegen dorp om hulp te zoeken. Reddingswerkers hebben urenlang gezocht naar de lichamen in een twee meter diepe put gevuld met aarde. “Alle lichamen werden ondertussen teruggegeven aan de families”, zo zei Rajagukguk.

In de Zuidoost-Aziatische archipel, rijk aan edelmetalen, is er veel artisanale mijnbouw. Inwoners speuren verlaten terreinen vaak af op zoek naar goud, maar ze beschikken meestal niet over aangepast beschermingsmateriaal. Dergelijke mijnongevallen door aardverschuivingen gebeuren er bovendien vaak, vooral tijdens het regenseizoen.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten