#IedereenFlandrien: trakteer op een fietstocht voor Moederdag

De Kopgroep van iedereenFlandrien. Rij samen met hen op 8 mei de nieuwe cyclotocht.  ©  Inge Kinnet

Zondag 8 mei pakken Het Nieuwsblad en Cycling Vlaanderen uit met een totaal nieuwe fietstocht. #IedereenFlandrien, over een haalbare afstand van 75 km. Zondag 8 mei, Moederdag, en waarom zouden de fietsende mama’s zich ook niet eens ’s morgens (laten) trakteren op een fietstocht?

Guy Fransen

De fietstocht #IedereenFlandrien is de apotheose van tien weken lang fietslessen van kampioenen Jolien D’hoore en Thibau Nys, voedingstips van sportarts Servaas Bingé, en inspanningsschema’s van bewegingswetenschapper Kristof De Kegel.

Niet getraind? Niet getreurd: de nieuwe cyclo staat open voor iedereen, ook fietsers die de tocht met elektrische ondersteuning willen rijden. En in die nieuwe belevingstocht zullen er ongetwijfeld fietsers zijn die vrienden/vriendinnen een handje willen toesteken als het wat lastiger wordt.

We zien jullie allemaal graag aan de start van deze unieke belevingstocht op zondag 8 mei, in Geraardsbergen (Sporthal De Veldmuis, Felicien Cauwelstraat 39, 9500 Geraardsbergen) voor een cyclo die de deelnemers meeneemt in de rijke omgeving van de Vlaamse Ardennen. Kasseistroken, bergop, bergaf, mooie vergezichten: op dit parcours voelen flandriens zich thuis, ook beginners. #iedereenFlandrien is en blijft een programma waarin fietsen leuk is en moet blijven. We gaan daarom voor een tocht vol beleving. Hard rijden mag, maar moet helemaal niet. Fietsen is vooral fun.

Tot zondag 8 mei, voor de allereerste #iedereenFlandrien. En zoals gezegd, haal die bloemen voor Moederdag met een fijne cyclotocht.

Praktisch

Afstand: 75 km: start tussen 8 en 12 uur, 2 bevoorradingen onderweg

Inschrijving: 8 euro voor leden Cycling Vlaanderen en VWB, 10 euro voor niet-leden.

Wij bieden: bewegwijzerde routes, bevoorradingen onderweg, een leuke start- en aankomstplaats, beveiligde fietsstallingen, en vooral veel fietsplezier. En een goodiebag voor iedere deelnemer achteraf.

Inschrijven doe je hier

bekijk ook

Waarom zweet ik niet als ik fiets? En hoeveel moet ik drinken? Sportarts Servaas Bingé legt uit

Iedereen Flandrien, les 9: bergaf rijden: controle, genieten, controle, kick krijgen, controle

Wat doe je tegen pijnlijke spieren? En moet ik een recoverydrank nemen na het fietsen? Sportarts Servaas Bingé legt uit

Aangeboden door onze partners