Drie jaar na debuut kondigt rapper Roméo Elvis nieuwe plaat aan

Met de single ‘Quand je marche (comme Ben Mazué)’ kondigt Roméo Elvis zijn nieuwe plaat aan. 

Met de single ‘Quand je marche (comme Ben Mazué)’ kondigt Roméo Elvis zijn nieuwe plaat aan. ©  AFP

De Brusselse rapper Roméo Elvis liet vrijdag zijn nieuwe single ‘Quand je marche (comme Ben Mazué)’op de wereld los. Het is meteen een opstapje naar zijn tweede plaat ‘Tout peut arriver’, die volgende maand verschijnt. Dat belooft een erg persoonlijk album te worden voor de broer van Angèle, waarin hij onder andere terugblikt op de aanranding waar hij twee jaar geleden van beschuldigd werd.

Wout Desmytere

Tout peut arriver verschijnt op 27 mei. Het nieuwe album zal zestien nummers tellen, waaronder dus het net geloste Quand je marche (comme Ben Mazué). Voor het eerst in zijn carrière zat Elvis ook zelf achter de knoppen. De Brusselaar laat verschillende thema’s aan bod komen op zijn nieuwe album, waaronder liefde, sociale media en vriendschap.

Vorig jaar gaf Elvis zijn fans al een klein voorsmaakje van het album met het nummer TPA, een afkorting voor ‘tout peut arriver’. Dat maakte hij als reactie op de aanranding waarvan hij eind 2020 beschuldigd werd. Elvis gaf zijn fout toe en excuseerde zich bij de betrokkene. Tot juridische stappen kwam het echter niet. In het nummer blikt hij niet expliciet terug op het voorval, wel gaat het over de keerzijde van succes en hoe snel geluk kan keren.

LEES OOK: Roméo Elvis laat weer van zich horen na beschuldiging van aanranding

Na het verschijnen van de nieuwe plaat trekt Elvis op tournee. Zo zal hij deze zomer optreden in de Brusselse Botanique en op Dour Festival.

Aangeboden door onze partners

Lees ook