Ivan Sosa doet Simon Yates kraken en slaat dubbelslag in Ronde van Asturië

 ©  EPA-EFE

De Colombiaanse wielrenner Ivan Ramiro Sosa (Movistar Team) heeft zaterdag met ritwinst in de tweede etappe de leiderstrui veroverd in de Ronde van Asturië, een Spaanse driedaagse rittenkoers van het UCI-niveau 2.1. De Brit Simon Yates speelde daags na zijn ritwinst geen rol van betekenis.

Bron: BELGA

Het venijn van de 202 kilometer lange tweede etappe tussen Candas en Cangas del Narcea lag vooral aan het eind, want daar kreeg het peloton nog een steile beklimming van bijna acht kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim acht procent voor de wielen. Meteen een flinke klimtest voor de winnaar van de heuvelachtige openingsetappe, de Brit Simon Yates, met het oog op de start van de Ronde van Italië van komende vrijdag.

Net als vrijdag plaatste het Australische Team BikeExchange-Jayco zich opnieuw autoritair op kop van het peloton in de achtervolging op een groep vluchters, maar deze keer kon kopman Yates dat voorbereidende werk van zijn ploegmaats niet afmaken in de finale: de Brit moest op de slotklim duidelijk het hoofd buigen toen Movistar een duoaanval lanceerde met Sergio Samitier en Ivan Sosa.

De 24-jarige Sosa zette op zijn eentje door en pakte zijn eerste seizoenszege voor de Italiaan Lorenzo Fortunato en de amper negentienjarige Spanjaard Igor Arietta. Dat volstond ook voor de leiderstrui, met nog één etappe te gaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners