Orel Mangala en Stuttgart schieten weinig op met gelijkspel, Dedryck Boyata op zucht van redding

 ©  Friso Gentsch/dpa

Terwijl de kampioen in Duitsland al gekend is, is het onderin nog bijzonder spannend. Met Orel Mangala (Stuttgart), Dedryck Boyata (Hertha Berlijn) en Nathan De Medina (Arminia Bielefeld) waren er namelijk drie landgenoten in de degradatiestrijd verzeild geraakt. Terwijl Bielefeld en Hertha Berlijn elkaar in evenwicht hielden, kon ook Stuttgart niet winnen. Hierdoor lijkt de hemel op te klaren voor Dedryck Boyata en co.

Jens Jacobs

Arminia Bielefeld - Hertha Berlijn 1-1

Onderin was het vooral uitkijken naar de wedstrijd tussen Arminia Bielefeld en Hertha Berlijn, met De Medina en Boyata in de basis. Hertha kon, mits een zege, Bielefeld helemaal uittellen. Zelf kon zou het dan enkel nog rekening moeten houden met Stuttgart. Lang leek Bielefeld ook op weg naar de 2de Bundesliga. Tousart bracht de bezoekers na de pauze op voorsprong en leek zo het verdict te vellen over de thuisploeg.

Met een ultiem slotoffensief hoopte de thuisploeg alsnog de degradatie voorlopig af te wenden, en daar slaagde het ook in. Nilsson bezorgde de thuisploeg met een doelpunt in de slotseconden alsnog een sprankeltje hoop op de redding. Hertha Berlijn blijft zo met twee speeldagen te gaan op de veilige 15e plek steken. Al voelt het wel de hete adem van Stuttgart in de nek.

 ©  AP

Stuttgart - Wolfsburg 1-1

Ook in Stuttgart stond er veel op het spel. Bij winst kon het een uitstekende zaak doen onderin. Dan moest het natuurlijk wel eerst Wolfsburg opzijzetten. Geen sinecure. Wolfsburg, met Koen Casteels in de basis en Aster Vranckx als invaller, begon scherp aan de wedstrijd en na 13 minuten stond Stuttgart al met de rug tegen de muur na een kopbaldoelpunt van Brooks. Met een nederlaag zou er al een mirakel moeten gebeuren, wilde het van die barrageplek geraken.

In het absolute slot zette Stuttgart, met Orel Mangala 90 minuten op de bank, nog eens alles op alles en dat loonde. Führich mocht de gelijkmaker tegen de touwen duwen. Door dit punt verandert er onderin niks. Al wordt het rechtstreekse behoud met de week moeilijker voor Mangala en co.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten