Voetbal 1ste nationale

Dieter Scheirlinck: “Ik blijf Winkel in mijn hart meedragen”

Michiel Clyncke met de actie. 

Michiel Clyncke met de actie. © VDB

Winkel Sport had zaterdag aan een doelpunt van de ingevallen Jorgo Waeghe genoeg om met een 1-0-zege tegen Thes het seizoen in schoonheid af te sluiten. De rood-zwarten eindigden na een moeizame start op een eervolle zevende plaats. Na de wedstrijd werd in een feestelijke stemming afscheid genomen van T2 Dieter Scheirlinck.

Niets dan lachende gezichten zaterdagavond bij Winkel. In hun laatste duel verwenden de jongens van T1 Jeffry Verhoeven hun supporters nog met 1-0-winst tegen Thes. Ook T2 Dieter Scheirlinck, die noodgedwongen de handdoek in de ring moet gooien, genoot met volle teugen. “Natuurlijk zal ik deze fantastische bende missen”, aldus de 38-jarige assistent. “Het is mooi dat we nog een tandje konden bijsteken om het seizoen op een passende manier af te sluiten. Het is niet alleen vandaag dat we ons seizoen kleur gaven. Eenmaal we in ons ritme kwamen, zetten we een mooie remonte neer.”

Vrienden voor het leven

Dieter Scheirlinck was twee seizoenen aan de slag bij Winkel. “Voorheen werkte ik drie jaar samen met Jeffry Verhoeven bij SK Oostnieuwkerke, waar we een titel mochten vieren. Maar we hebben het voetbal niet nodig om vrienden voor het leven te blijven. Samen met Virgil De Windt vormden we een hecht team. Natuurlijk was ik graag bij Winkel gebleven, want het is een schitterende club, maar werkomstandigheden verplichten mij om een punt achter mijn voetbalactiviteiten te zetten. Jammer maar helaas. Uiteraard zal ik Winkel en de hele ploeg in mijn hart blijven meedragen en zal ik nog regelmatig op de club te zien zijn.”(fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten