Voetbal 1ste Nationale 

KVK Tienen 1 - Patro Eisden 0

Op het kwartier werd een lob van Claes van de lijn gekeerd door Massengo. Op die fase ketste de bal via de onderkant van de lat het veld in. Heel Tienen zag de bal over de doellijn, maar de ref en de lijnrechter gaven geen krimp bij het Tiense protest. Osei-Berkoe testte Belin met een verre pegel en aan de overzijde hield Bouzian Arénate van de openingstreffer in vrij evenwichtige twintig minuten.

Halfweg de eerste helft werd Chantrain in een houtgreep getorpedeerd en die overtreding kostte aanvaller Mombongo zijn tweede geel. Na de rust speelde de thuisploeg vaak achteraan en wachtte Patro af. Op de rechtste flank zwiepte Swerten de bal mooi voor doel en die center devieerde Osei-Berkoe in één tijd heerlijk in de verste hoek. In dat laatste, erg zenuwachtig halfuur, drong Patro aan, maar op de halve kansen bleef Bouzian foutloos. In de chaos kreeg T1 Stijnen, voor hevig protest, zijn tweede geel. Voor een fout op Jochmans mocht Bounou douchen en zo eindigde een gefrustreerd Patro, dat de Play-Offs mist, met negen. Tienen verzekerde zich met die zege van het behoud.(rbl)

SCHEIDSRECHTER: Hannes De Couvreur. 

DOELPUNT:  57’ Osei-Berkoe 1-0. 

KVK TIENEN: Bouzian, Meeus, Chantrain, Jochmans (89’ Farin), Kempeneers, Singh, Swerten (91’ Spaenhoven), Matterne, Osei-Berkoe (91’ Vos), Vanweerts (76’ Laureys), Claes.  

PATRO EISDEN: Belin, Massengo, Corstjens, Dijkhuizen, Vandergeeten (71’ Baysal),  Gueroui, Bounou, Terwingen, Bamona, Mombongo, Arénate (84’ Naudts).

GELE KAARTEN:  T1 Hias, Meeus, Corstjens, Osei-Berkoe, Jochmans, Gueroui, Singh. 

RODE KAARTEN:  21’ Mombongo (2x geel), 82’ T1 Stijnen (2x geel), 85’ Bounou (2x geel). 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten