Dit noemen we nog eens aan de wagen hangen: Daniel Navarro zoeft renners voorbij op steile slotklim in Ronde van Asturië

Daniel Navarro is een man van vele oorlogen. De intussen 38-jarige Spanjaard is tegenwoordig aan de slag bij Burgos-BH en kwam in de slotrit van de Ronde van Asturië dichtbij een plaatsje in de top twintig. Met wat hulp van de volgwagen op de slotklim, zo bleek achteraf door opvallende beelden die via sociale media verspreid werden. De Brit Simon Yates (Team BikeExchange-Jayco) won de slotrit, Ivan Ramiro Sosa (Movistar Team) stond de eindoverwinning niet meer af.

jshn, svarBron: BELGA

In een korte en voornamelijk dalende etappe van 122 kilometer tussen Cangas del Narcea en Oviedo wachtte in de finale nog een steile beklimming van derde categorie om het verschil te maken. Daniel Navarro deed niet mee om winst: hij werd 21ste, maar zonder hulp van zijn volgwagen was hij wellicht een paar plekken lager geëindigd. Op sociale media dokken immers beelden op van de voormalige luitenant van Alberto Contador terwijl hij op de slotklim aan de ploegwagen hing. Een op zijn zachtst gezegd opvallend tafereel, maar Navarro mag zijn 21ste plek (voorlopig) houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Simon Yates trok er zich weinig van aan: de Brit sloeg op zijn eentje een kloof van om en bij de minuut en hield stand tot op de streep. Yates, die vrijdag op een gelijkaardige manier de openingsetappe in Asturië had gewonnen, was in de bergetappe van zaterdag door het ijs gezakt, maar liet zich daardoor dus niet uit het lood slaan. De 29-jarige Brit, die eerder dit seizoen ook al de slotetappe van Parijs-Nice won, zit in de laatste rechte lijn naar de start van de Ronde van Italië van komende vrijdag, en keerde in Asturië terug in competitie na een hoogtestage in Andorra.

Op het palmares van de Ronde van Asturië volgt de 24-jarige eindwinnaar Sosa, zaterdag de beste in de koninginnenetappe, zijn landgenoot Nairo Quintana op. Die kwam dit jaar niet aan de start.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten