Triatlon BK Ploegen Doornik

Brons voor team SMO-SCOTT: “Anderen sterker”

Op het BK ploegentriatlon kon het Kempense Triatlon Team zijn titel verlengen. Voor het Meetjeslandse team van SMO-SCOTT werd het de derde podiumplaats. Bij de vrouwen mocht Katrien Maes mee op het hoogste podium.

Maar liefst 179 teams boden zich in Doornik aan voor het BK ploegentriatlon. De topfavorieten werden als laatsten in de lange rij op gang geschoten. In het zwemmen hielden SMO en uittredend kampioen KTT nog gelijke tred, maar tijdens het fietsen verloren de Meetjeslanders een halve minuut op hun rechtstreekse concurrent. Maar ook het plaatselijke team TRIGT, dat dan nog een penalty opliep, liet zich niet onbetuigd en zou nog voor het ingaan van de slotloop de tweede positie veroveren. In die loopfinale zou er aan de posities niets meer veranderen, zodat het uiteindelijk brons werd voor SMO, op 23 seconden van de winnaars. 

“Met dit resultaat zijn we best tevreden”, aldus ploegcoach Michael Dewilde. “Het ging tijdens het fietsen heel hard, maar de andere twee ploegen waren gewoon sterker en daar leggen we ons graag bij neer. In de slotloop kwamen we zelfs nog wat terug op de leiders.” Het team van 3PT-Solidpharma finishte als vijfde. Het Dendermondse 3MD eindigde nog net in de top tien.

Bij de vrouwen maakte Katrien Maes deel uit van de winnende team EFC-Joda-ITC Izegem. Samen met Eva Cornelisse en Nele Dequae zette de Zeelse de snelste zwemtijd neer, maar in de loopfinale werd het pleit beslecht. Het team van Wuustwezel werd tweede op iets minder dan twee minuten. Met een verschil van amper vijf seconden ging de derde plaats naar 3MD. Het LTTD-Leieteam werd zesde. (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten