Droomfinale voor ‘Neighbours’: Kylie en Jason keren terug

 ©  AFP

Er werd al jaren door de fans om gesmeekt, en op het nippertje is het gelukt. Dertig jaar na de laatste scène komt het legendarische koppel Scott en Charlene terug. En dus ook hun vertolkers Kylie Minogue en Jason Donovan (beiden 53).

Tom Vets

Op 1 augustus komt de allerlaatste aflevering van de Australische soap op het scherm in Groot-Brittannië en Australië. Na 37 jaar en 8.815 afleveringen trekt men de stekker uit de serie. De afgelopen weken werd koortsachtig gewerkt aan een spetterend einde, en daarin lijkt men te slagen.

Op het officiële Twitteraccount van de soap verscheen een afbeelding van een tekstbrochure, maar het waren de namen onder het logo van de serie die alle aandacht trokken.

“Scott en Charlene zijn het ultieme koppel uit de geschiedenis van Neighbours”, aldus producer Jason Herbison. “Het zou niet goed aanvoelen mocht de serie eindigen zonder hen. We zijn ongelooflijk blij dat Jason en Kylie zijn thuisgekomen om deel uit te maken van een bijzonder fragment in de finale van onze serie.”

De opnames zijn al achter de rug. “Voor ons was het een zeer emotionele gebeurtenis, maar evenzeer voor hen en ik ben er zeker van dat binnenkort ook de kijkers geroerd zullen zijn door dit fragment.”

Nobele onbekenden

Kylie Minogue en Jason Donovan waren nobele onbekenden toen ze in 1986 gelijktijdig een rol kregen in de serie. Dankzij hun aanwezigheid werd de soap, die aanvankelijk zelfs na amper 170 afleveringen werd afgevoerd door een andere zender, plots een wereldwijde hit. In Groot-Brittannië zaten dagelijks 20 miljoen Britten klaar voor de belevenissen in Ramsay Street.

Voor Kylie en Jason was Neighbours een springplank voor hun muzikale carrière. Samen namen ze het nummer Especially for you op, wat flink scoorde in de hitparade. Minogue scoorde later wereldhits en maakt vandaag nog altijd goed verkopende albums. Donovan is zich de laatste twee decennia vooral op theaterwerk gaan toeleggen. Hoewel ze al sinds 1989 uit de reeks waren verdwenen, nam hun vroegere aanwezigheid iconische proporties aan.

(Lees voort onder de video)

Neighbours stopt ermee omdat de Britse zender Channel 5 beslist heeft om niet langer het overgrote deel van de productie te bekostigen. Hoewel de serie uit Australië komt, financierden de Britten de reeks al 15 jaar haast volledig zelf. Er werd nog gezocht naar een overnemer, maar die werd niet gevonden.

Omdat we in ons land 400 afleveringen achter lopen, krijgen wij pas eind 2023 de finale te zien op VTM 2.

Kylie Minogue en Jason Donovan in een recent verleden. ©  BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Lees ook