Voetbal 1ste provinciale

Jens Kindt (Rumbeke): “Unieke kans op promotie door eigen schuld laten liggen”

Dylan Olievier grijpt in voor de neus van Naigell Vanfleteren.  

Dylan Olievier grijpt in voor de neus van Naigell Vanfleteren.  © Bart Vandenbroucke

Boezinge klopte Blankenberge en dus had SV Rumbeke een unieke kans om de promotie naar derde afdeling af te dwingen, maar blauwwit kon op Wervik de klus niet afmaken: 3-1. “Dit is een enorme teleurstelling. We hebben onszelf te kort gedaan”, stak kapitein Jens Kindt de hand in eigen boezem.

De opdracht voor Rumbeke was duidelijk. Ongeacht het resultaat in Boezinge moest er in Wervik gewonnen worden, maar in een bloedstollende wedstrijd gingen de bezoekers met 3-1 onderuit. Rumbeke dwong nochtans veldoverwicht af, vooral in de tweede helft met een man meer, maar kon de wedstrijd niet in zijn voordeel beslissen.

“Tijdens het eerste kwartier moeten we altijd scoren, maar in plaats daarvan komen we achter”, sakkerde Jens Kindt. “We prikten snel tegen, maar kwamen even snel weer op achterstand. Het tweede doelpunt was duidelijk buitenspel. In de tweede helft gingen we via voorzetten van op de flank op zoek naar de gelijkmaker, maar we slaagden er te weinig in om de thuisdoelman in verlegenheid te brengen. De schuld lag duidelijk bij onszelf.”

Rumbeke maakt nog steeds kans op promotie, maar dan via de eindronde. “Een doekje voor het bloeden. Op dit moment ben ik te ontgoocheld om te denken aan de eindronde, zeker na het nieuws dat Blankenberge verloor op Boezinge. We zullen zien wat er ons nog te wachten staat. Alles is nog niet verloren, maar we hebben een unieke kans laten liggen.”(fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten