Voetbal 1ste provinciale 

FC Latem 3 - KAV Dendermonde 1

Latem wint verdiend van rode lantaarn KAV Dendermonde.

De thuisploeg won verdiend het duel tussen twee degradanten. Vroeg in de partij omspeelde Cédric Deceuninck de bezoekende Deconinck, maar raakte niet meer bij de bal. Op het kwartier verzilverde Vlerick aan de tweede paal een voorzet na een lange inspanning van Hykaj. Deconinck ranselde ook schoten van Hykaj en Giles Deceuninck uit zijn doelvlak. De doorgebroken Vlerick raakte ook niet voorbij Deconinck. Kort voor de rust klom de rode lantaarn op gelijke hoogte. Khallouf kopte raak op een voorzet van Toufik.

Kort na de herneming trapte Hauspy een vrije trap een meter naast de paal. Iets na het uur ranselde invallersdoelman Wuyts een fraai schot van De Backer via de kruising in hoekschop. Cédric Deceuninck trapte Latem op voorsprong na een fraaie en lange solo waarbij hij twee opponenten omspeelde en Deconinck te grazen nam. In de slotfase legde Giles Deceuninck in de rebound de eindstand vast na een afgeweerd schot in de bezoekende defensie.(jp)

SCHEIDSRECHTER: Slowack. 

DOELPUNTEN:  15’ Vlerick 1-0, 44’ Khallouf 1-1, 62’ Cedric Deceuninck 2-1, 89’ Giles Deceuninck 3-1. 

LATEM: Dossche (58’ Wuyts), Goeteyn, Fiers, Van Kerkhove, Hauspy (83’ Heirbrandt), Verougstraete, Giles Deceunink, Demonty (66’ Besard), Hykaj (75’ Verheye), Cédric Deceuninck, Vlerick. 

DENDERMONDE: Deconinck, Nahounou, Pierard, Mendoza, De Backer, Naudts, Driouch, Ghailani, Toufik, Khallouf (77’ Rachem), Nzenko (65’ Moucheux).

GELE KAARTEN:  Driouch en Naudts.

Aangeboden door onze partners