Voetbal 1ste provinciale Bertem-Leefdaal 5 - Aarschot 1

Sami Afkir (Bertem-Leefdaal): “Opgelucht met de redding en de manier waarop”

Vreugde bij Bertem-Leefdaal, het behoud is verzekerd.

Vreugde bij Bertem-Leefdaal, het behoud is verzekerd.© Vel

In de thuismatch die absoluut moest worden gewonnen tegen Aarschot haalde Bertem-Leefdaal het met 5-1. Zowel middenvelder Sami Afkir als spits Cedric Van Malcot scoorden beiden twee keer op een half uurtje tijd.

Sami Afkir besefte dat er een portie geluk mee gemoeid was.

“We sloegen toe toen we moesten”, vertelt Sami Afkir.

“We wilden laten zien dat we goed konden voetballen en onze plaats in eerste provinciale waard waren. In het begin kon Aarschot zeker op voorsprong komen, daar hadden we het geluk wat mee. We scoorden op een drafje driemaal. Bij één van mijn doelpunten, de 3-0, liet ik wat techniek zien.”

“Ik ben blij dat het 5-1 werd en dat we ons konden redden. Ik vond eerlijk gezegd de 4-0 aan de rust niet gestolen”, aldus nog uitblinker Sami Afkir die in de tweede afdeling zaalvoetbalt voor FP Aarschot.

Cedric Van Malcot toonde zich eveneens opgelucht.

“Mijn eerste doelpunt was de moeilijkste”, zegt hij.

“Het stond nog 0-0 en zij waren meer dan degelijk begonnen. Ik werd diep gestuurd en wist dat ik moest lobben. Gelukkig konden we dan op iets meer dan vijf minuten tijd drie keer raak treffen. Toen het 4-0 stond aan de pauze, was het volgens mij al een uitgemaakte zaak.”

“Toen ze op 4-1 kwamen, was het even vloeken. We scoorden viermaal in de eerste helft, stel je voor dat zij hetzelfde deden? Het was een slechte tweede helft, waarin er gelukkig niet al te veel doelkansen meer vielen. De beste ploeg won en ik ben vooral blij met onze redding”, besluit Cedric Van Malcot die volgend seizoen de hemelsblauwen trouw blijft. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten