Unieke beelden achter de schermen bij Quick-Step: van chaos na val Alaphilippe tot tranen voor Evenepoel (en een verloren weddenschap)

 

Het is intussen een week geleden dat Remco Evenepoel op fantastische wijze Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam schreef. Tijd voor Quick-Step Alpha Vinyl om van La Doyenne unieke beelden te tonen.

Vincent Van Genechten

Bij de ploeg van Patrick Lefevere zetten ze dit seizoen in op beelden van achter de schermen, met ‘The Wolfpack Insider’. Denk maar aan de docu van Parijs-Roubaix, met de zware valpartij in de finale van Yves Lampaert. Deze keer vatte Quick-Step de Ardennenklassiekers samen in één video van ruim 31 minuten. De mooiste (en meeste) beelden zijn afkomstig van Luik-Bastenaken-Luik.

Vanaf 8:29 (tot 14:53) gaat het over de crash van wereldkampioen Julian Alaphilippe, met de lens vooral gericht op ploegleiders Klaas Lodewyck en Geert Van Bondt. Initieel beseffen ze niet dat zowel Alaphilippe als Ilan Van Wilder zwaar gevallen zijn. Ze raken op een bepaald moment ook mecanicien Guido kwijt, terwijl ze zich aan weg terug naar het peloton willen banen. Wanneer ze hem terug oppikken, vertelt die het slechte nieuws over de Fransman. “Hij had echt pijn”, maar gelukkig kon hij wel spreken”, klinkt het.

De emoties over de valpartijen slaagt dan om in tranen van geluk. Toen Evenepoel als overwinnaar over de streep kwam in Luik (video vanaf 16:00), houdt Van Bondt het niet droog. “Ik zet best even mijn zonnebril op”, lacht hij in de volgwagen. Ook Tim Declercq is door het dolle heen en pinkt een traantje weg. “Na al die… (tegenslagen, red.), hier winnen daar ga ik het meeste van genieten”, aldus een bloednerveuze El Tractor.

Nadat alle verplichtingen erop zaten, kreeg Evenepoel felicitaties van iedereen in de ploeg. Pieter Serry is echter degene met de grootste glimlach. “Verdorie, ik had hem een piano beloofd”, sakkert Evenepoel over een weddenschap. “De Wolfpack werkt”, zegt hij in de teambus nog. “Zelfs als je niet in ons geloof, we zullen er altijd zijn. Dat tonen de beelden na de finish in. Iedereen huilde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten