Vier films bekroond op MOOOV Filmfestival

‘Estación Catorce’, die de Canvas Award wegkaapte, vertelt over de 7-jarige Luis die opgroeit in een gehucht in Mexico. ©  MOOOV

Op het MOOOV Filmfestival in Turnhout zijn zondagavond vier awards uitgereikt. ‘Estación Catorce’ van Diana Cardozo werd door de internationale festivaljury als winnaar van de Canvas Award verkozen. De publieksprijs wordt maandag pas bekendgemaakt op de festivallocatie in Beringen.

Bron: BELGA

Liefhebbers van bijzondere films en documentaires van over de hele wereld konden de voorbije dagen in Beringen, Brugge, Deinze, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout en Zaventem terecht voor het MOOOV Filmfestival. In Turnhout werden zondagavond ook vier awards uitgereikt. 

Estación Catorce, die de Canvas Award wegkaapte, vertelt over de 7-jarige Luis die opgroeit in een gehucht in Mexico, waar hij geconfronteerd wordt met geweld en dood. De film zal na het festival nog te zien zijn op Canvas en in de bioscoop. 

Een jury van vijf studenten bekroonde Costa Brava, Lebanon met de University of Antwerp Award. Het gaat over een gezin met groeipijnen dat tussen een afvalberg en een verborgen paradijs woont. De Award levert een distributiepremie op die de vertoning van de film in België mogelijk maakt. 

De jongerenjury’s uit Brugge en Turnhout reikten hun Youth Award uit aan Yuni, een empathisch coming of age-verhaal over tienerhuwelijken in een traditionele gemeenschap.

In de gevangenis van Merksplas keken gedetineerden ook naar elke competitiefilm. Ze kozen na afloop The Book of Delights van Marcela Lordy voor de Behind The Scenes Award. De film speelt zich in het bruisende Rio af en brengt het aangrijpende verhaal van de emotionele, intelligente en vrijheidslievende vrouw Lóri, die de gewone wereld ongewoon kan maken. 

Bij de opening van het filmfestival werd de Sembène Award al uitgereikt aan Drive My Car. Die prijs bekroont de beste wereldfilm van het afgelopen jaar, gekozen door de Belgische filmpers. MOOOV wil met die prijs Belgische distributeurs belonen en aanmoedigen om wereldfilm in onze zalen te brengen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook