Politie op zoek naar mysterieuze ‘vrouw met pepperspray’in zaak-Maddie McCann

 ©  ASSOCIATED PRESS

De Duitse verdachte in de verdwijningszaak van Madeleine McCann claimt een alibi te hebben voor de avond waarop het destijds driejarige Britse meisje vijftien jaar geleden in Portugal verdween. Volgens de Britse nieuwszender SkyNews zegt Christian dat hij seks had met een vrouw die hij de volgende dag naar de luchthaven bracht.

evdgBron: BELGA

De 44-jarige Duitser heeft gezegd dat de twee op weg naar de luchthaven van Faro door de politie werden gestopt en gefotografeerd. De vrouw werd volgens hem later op de luchthaven opgepakt omdat ze pepperspray bij zich had. Daarvoor moest ze voor de rechtbank verschijnen, aldus Brückner.

Volgens SkyNews kon de man zich de volledige naam van de vrouw aanvankelijk niet meer herinneren, maar zou hij haar nu wel kunnen identificeren. De Duitse aanklager die bij het onderzoek betrokken is, heeft tegen de zender gezegd dat Brückner zijn alibi nog niet heeft gedeeld met de onderzoekers.

Sky News meldt ook dat de Duitse politie een foto heeft gevonden van de vrouw in Brückners kampeerbusje, waar ze volgens de verdachte seks hebben gehad. De foto werd aangetroffen in een onderzoek naar verkrachting. De man werd drie jaar geleden in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten