Voetbal 4de provinciale C KOG Stasegem kampioen

Voorzitter Reginald Herpoel: “We zijn gewapend voor derde provinciale”

Het duurde tot de laatste speeldag om de titel binnen te halen, maar na de zege in Wielsbeke mocht KOG Stasegem eindelijk een feestje bouwen. 

Het duurde tot de laatste speeldag om de titel binnen te halen, maar na de zege in Wielsbeke mocht KOG Stasegem eindelijk een feestje bouwen. © Ivan Demeulemeester

KOG Stasegem boekte op Wielsbeke B een zuinige 0-1-zege, maar dat was voldoende om de titel te pakken en na meer dan tien jaar terug te keren naar derde provinciale.

Jan Depoortere

De concurrentie maakte het Ons Genot niet bepaald gemakkelijk. Vooral Aarsele was een gevaarlijke klant, want won de jongste maanden liefst twaalf opeenvolgende wedstrijden. De bonus van Stasegem, in de loop van het seizoen uitgebouwd, was echter net voldoende.

“Misschien hebben we iets te vaak gelijkgespeeld met onze acht draws“, zegt een fiere voorzitter Reginald Herpoel. “We verloren slechts tweemaal en verdienen zeker de titel, al was Aarsele zonder meer dé ploeg van de terugronde. Tegen onze grootste concurrent pakten wij vier op zes.”

“In Wielsbeke wilden we vooral een vroeg tegendoelpunt vermijden”, vertelt voorzitter Herpoel. “Daarom begonnen we vrij behouden aan de wedstrijd met vijf verdedigers. Stilaan namen we over en Corselis maakte kort voor de rust het enige, maar o zo belangrijke doelpunt. Overigens een knappe uithaal. We hadden daarna nog verschillende kansen om een tweede keer te scoren.”

“Tegen voetballende ploegen hadden we het wel altijd iets gemakkelijker. Trainer en ploeg vormden een hecht geheel en dat is de basis van het succes. De aangeworven spelers kenden elkaar en het klikte gewoon, zowel op als naast het veld. Ik heb vooral ook veel bewondering en respect voor onze doelman Lander Thomas, overgekomen van Emelgem-Kachtem. In het begin van het seizoen deed hij een merkwaardige uitspraak: ik kom van tweede naar vierde provinciale en wil jullie afzetten in derde provinciale. Dan is het tijd om te stoppen. Het is hem uiteindelijk toch wel gelukt.”

Is Stasegem gewapend voor derde provinciale? “Dat zijn we zeker. Bleuzé stopt en Corselis trekt naar Oedelem, maar voor de rest blijft iedereen en hebben we ondertussen de groep al versterkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten