Advocaat Walter Damen wordt acteur in nieuw theaterstuk ‘Assisen IV - De sterrenmoord’, ook Kim Van Oncen maakt theaterdebuut

Op 18 juni gaat alweer het vierde editie in de theaterreeks ‘Assisen’ in première. Dit keer is ‘De sterrenmoord’ de titel. Opmerkelijk, Walter Damen – advocaat in het echte leven – speelt daarin de procureur des konings.

(eadp)

Eerder speelde Damen al in Spijt en bedrog, een stuk met zijn oom en Witse-acteur Hubert Damen dat ook een assisenzaak naspeelde. Producent James Cooke liet de advocaat eerder al zijn blik werpen op het scenario van het vorige Assisen-stuk om het zo waarheidsgetrouw te maken. “Ik heb even getwijfeld, ik ben geen echte acteur”, zegt Damen. “Maar toen ik hoorde dat ik met toppers mocht samenwerken en er ook een dramaturg aanwezig zou zijn, was ik overtuigd. Het is duidelijk dat het bloed van de familie Damen kruipt waar het niet gaan kan.” Ook actrice Katelijne Damen en ex-K3-zangeres Karen Damen zijn familie.

In de vorige drie edities speelde Francesca Vanthielen nog de procureur-generaal. Ook Kürt Rogiers krijgt een opvolger als advocaat van de verdediging: Bieke Illegems. Doen nog mee in het stuk over de moord op een culinair journalist: Frans Maas, Veerle Malschaert, Manou Kersting, Tom Audenaert en Kim Van Oncen, die zo meteen ook haar theaterdebuut maakt. De regie is in handen van Jaak Lema. Het publiek beslist als volksjury mee over schuld of onschuld. Het stuk loopt van 18 juni tot en met 3 juli in het Antwerpse Theater Elckerlyc.

Aangeboden door onze partners