Salmonella bij Ferrero: schoonmaak van start gegaan

 ©  BELGA

In de Ferrero-fabriek in Aarlen zijn al schoonmaakwerken begonnen met oog op een heropstart. Dat meldt de voedingsgigant in een persbericht. Wanneer de fabriek weer zal draaien, is nog niet duidelijk.

Bron: BELGA

De fabriek moest op 8 april de deuren sluiten nadat wereldwijd meerdere gevallen van salmonella gemeld waren na het eten van chocoladeproducten van de groep. De fabriek telt 725 werknemers, in piekperiodes zelfs 1.100. 

Het bedrijf zegt dat er omvangrijke werken nodig zijn. Het gaat zowel om schoonmaak als investeringen in nieuwe apparatuur. Die activiteiten zijn in overleg met het voedselagentschap FAVV al van start gegaan, luidt het.

Twee derde van de vaste personeelsleden worden teruggeroepen, zegt het bedrijf. Zij zullen samenwerken met ongeveer 200 gespecialiseerde externe partners. Ferrero wil zo snel mogelijk een vergunningsaanvraag indienen.

De directie bevestigt ook dat de lonen zullen doorbetaald worden tot eind mei. Dat hadden de bonden maandag al aangekondigd. Tijdens eerdere vergaderingen was al afgesproken dat de lonen zeker tot 8 mei zouden worden uitbetaald.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten