Voetbal 3de provinciale C Sparta Wortegem - SK Zingem: 2-1

Alain Verhoie: “Mijn eerste titel is memorabel”

Alain Verhoie. © GDR

Sparta Wortegem nam op de slotdag van de boeiende competitie niet zonder slag of stoot de maat van SK Zingem. Voor T1 Alain Verhoie is het zijn eerste titel als hoofdtrainer.

KSV Maarkedal en Zingem werden door kenners getipt voor de titel, maar finaal draaide het uit op een duel tussen Sparta Wortegem en Sparta Bevere. “Zondag was ik gefocust op onze match, maar uiteraard werden we op de hoogte gebracht vanuit Zottegem hoe het in de wedstrijd tegen Bevere evolueerde. Ik wou niet afhankelijk zijn van het resultaat van de tegenstrever om kampioen te spelen. Zingem scoorde halfweg de eerste helft, maar we zorgden meteen voor een antwoord. Even voorbij het uur scoorden we een tweede keer. Ondanks fel weerwerk, konden we het vasthouden. Thuis verloren we geen enkele keer dit seizoen”, zegt een gelukkige Verhoie, die maximaal genoten heeft van het titelfeest.

Vertrek compenseren

“Ruim vierhonderd toeschouwers waren aanwezig. Vraag je me vandaag of we klaar zijn voor de stap naar tweede provinciale, dan moet ik nee zeggen. Het vertrek van enkele sterkhouders moeten we nog compenseren. Dat zal lukken. Niet onbelangrijk is dat we Emile De Cordier en Arthur Moerman recupereren nadat ze dit seizoen lang out waren door kwetsuren. Volgend seizoen willen we onze thuisreputatie bevestigen. Ploegen moeten met schrik naar Wortegem afzakken. Een probleemloos seizoen afwerken is het doel. Nu gaan we nog een beetje nagenieten.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten