“Gent miste een galerie met toegankelijke kunst”: Charline opent op haar 24ste al een eigen galerie

 ©  fvv

GENT -

Rechtover de Aula van de UGent gaat donderdag voor de tweede keer in een paar weken tijd een nieuwe kunstgalerie open. Na Coutre in de Koutersteeg is het de beurt aan Charline Kervyn (24). Zij toont hedendaagse kunst vol energie en vrolijkheid, die je makkelijk in huis kan hangen of zetten.

Bart Moerman

“Gent mist echt een galerie met toegankelijke kunst, zeker in het stadscentrum”, zegt Kervyn. Zij neemt haar intrek in de vroegere tapijtenwinkel Bens in de Voldersstraat, die uitkomt in de Bennesteeg, een best wel grote ruimte in volle stadscentrum ds.

“De verhuurder had gehoopt dat hier een galerie zou komen, en staat volledig achter mijn plannen.” Kervyn, die voluit Kervyn de Volkaersbeke heet, stamt uit een bekende Nazarethse familie. Haar ouders gaven haar ook een stevig financieel duwtje in de rug.

Moeder Natalie Pleis is overigens zelfs kunstenares: zij maakt abstracte werken op hout, helpt haar dochter ook schilderijen ophangen, en is zichtbaar dolgelukkig over het initiatief van haar enthousiaste en energieke dochter.

 ©  fvv

“Ik heb altijd geweten dat ik een eigen zaak wou. Sinds mijn zestiende werk ik elk weekend in de horeca, onder meer in cocktailbar The Cobbler op de Graslei. Ik studeerde ook hotelmanagement, maar na een periode als sous-chef besliste ik een andere weg op te gaan, en een kunstgalerie te beginnen.”

Voor haar eerste expo kan ze nog rekenen op werk van haar moeder, schoonbroer en kennissen, maar ze zocht ook al op beurzen kunstenaars die het soort werk maken waar zij voor staat: hedendaags, vlot verkoopbaar, makkelijk mee te nemen en in huis te hangen, met een zekere vrolijkheid ook.

“Ik besef dat ik voor decoratieve werken ga, maar ik waak erover dat het daar toch ook kunst blijft”, zegt ze.

Charline Kervyn, Voldersstraat 52, openingsevent donderdag 5 mei vanaf 17 uur. Daarna van woensdag tot zondag van 10 tot 18 uur. Info: www.charlinekervyn.com

 ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent