Oekraïense rockgroep maakt nummer met Ed Sheeran: “Hij voelt de pijn van het Oekraïense volk”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Britse zanger Ed Sheeran heeft een nieuw nummer uitgebracht, samen met de Oekraïense rockgroep Antylila. De bijhorende videoclip werd ook deels opgenomen in Oekraïne, waar de leden van de band mee vechten aan het front.

jvhBron: BBC

Antytila is één van de bekendste groepen van Oekraïne, maar de leden hebben hun muzikale activiteiten tijdelijk op een lager pitje gezet om mee te vechten tegen de Russische invasie. Zanger Taras Topolya is dezer dagen hospik in Borodjanka, ten noordwesten van Kiev. Dat dorp werd bij het begin van de oorlog veroverd door het Russische leger, dat er vervolgens zware oorlogsmisdaden gepleegd zou hebben. Het Oekraïense leger heeft het gebied inmiddels weer in handen.

“We zijn gewoon in het midden van de weg gestopt om er ons deel van de clip op te nemen”, vertelt Topolya aan de BBC. “Op die manier willen we het besef over de situatie in Oekraïne verspreiden. En ik ben heel blij dat een bekende zanger ons daarbij helpt”, zei hij over de samenwerking met Sheeran. “Hij voelt de pijn van het Oekraïense volk, en medelijden en sympathie voor ons.”

De opbrengst van de song gaat naar humanitaire doelen voor het Oekraïense volk.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten